Musiikkiterapia on tutkimustietoon ja näyttöön perustuva hoito- ja kuntoutusmuoto, jolla asiakasta voidaan auttaa mm. tunne-elämään ja vuorovaikutukseen liittyvissä haasteissa.
Musiikkiterapiassa musiikkia käytetään monipuolisena välineenä hoidolle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Terapiatapaamisilla voidaan soittaa, laulaa, improvisoida, kuunnella musiikkia, tehdä omaa musiikkia tai piirtää ja kirjoittaa musiikkiin. Useimpiin tapaamisiin liittyy reflektiivinen keskustelu ja pienempien asiakkaiden kanssa myös leikit ja pelit. Musiikkiterapia on asiakaslähtöistä ja ammatillisesti koulutetut musiikkiterapeutit ovat sitoutuneet Suomen musiikkiterapiayhdistyksen ammattieettisten ohjeiden noudattamiseen.
Musiikkiterapiaan tullaan erikoislääkärin lähetteellä ja sitä kustantavat mm. Kela ja hyvinvointikuntayhtymät. Wanhan Koulun Rauhan musiikkiterapia-asiakkaat ovat tällä hetkellä pääsääntöisesti 10-24 -vuotiaita lapsia ja nuoria ja monen hoitoon kuuluu myös perheiden tai ensisijaisten hoitajien säännölliset tapaamiset.
Wanhan Koulun Rauhassa musiikkiterapiaa tarjoaa Kirsi Tuomi, jolla on 25 vuoden kokemus alalta. Kirsin erityisenä osaamisen alueena on lastensuojelu, kiintymystraumat, varhainen vuorovaikutus sekä perhekeskeinen musiikkiterapia. Lisäksi Kirsi on Theraplay-vuorovaikutusterapeutti ja kiintymyskeskeinen perheterapeutti. Filosofian tohtoriksi Kirsi väitteli vuonna 2022 aiheenaan musiikkiterapia lasten ja perheiden kanssa. Kirsi on yksi Eino Roiha instituutin ammatillisten musiikkiterapiaopintojen pääkouluttajista, ja hän toimii aktiivisesti myös kansainvälisissä musiikkiterapiaverkostoissa.
Vapautuvia paikkoja voi kysyä Kirsiltä suoraan lähettämällä viesti kirsi@wanhankoulunrauha.fi tai puh. 040 5443784.